Stichting Emergo

Stichting Emergo is in 2006 opgericht door Anton Philips. Hij heeft als directeur en oprichter van Emergo BV, bureau voor loopbaancoaching, vanaf haar start in 1988 gewerkt met het Systeem voor Individuele Motivatie Analyse (SIMA®) welke in Amerika is ontwikkeld. Dit systeem wordt al meer dan 50 jaar gebruikt door bedrijven en instellingen om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen. SIMA® wordt toegepast bij werving en selectie, management development, loopbaancoaching en outplacement.

Visie en missie

Wij streven naar een samenleving, waarin mensen hun talenten en drijfveer maximaal kunnen ontplooien en benutten. Zodat ze op deze manier persoonlijk voldoening scheppen in het werk dat zij doen. De natuurlijke plaats om dit proces op gang te brengen is vanzelfsprekend het onderwijs. Daarom hebben wij speciaal voor jongeren MotivatieKompas programma’s ontwikkeld die hun “motivatiebewustzijn” aanzienlijk zullen vergroten.

Wat is mijn drijfveer

Jongeren inzicht geven in hun talenten en drijfveren en vol zelfvertrouwen laten bloeien. Waardoor ze intrinsiek gemotiveerde en bewuste keuzes zullen maken voor hun eigen toekomst. Daar gaan wij voor. Ons streven is gericht om de volgende generatie met hun MotivatieKompas in de hand de arbeidsmarkt te laten betreden met de stellige overtuiging dat ze weten waaraan een functie moet voldoen om hun talenten optimaal te kunnen benutten. Zodoende kunnen ze bijdragen aan een creatiever, productiever en innovatiever Nederland.