Geschiedenis

Stichting Emergo is in 2006 opgericht door Anton Philips. Hij heeft als directeur en oprichter van Emergo BV, bureau voor loopbaancoaching, vanaf haar start in 1988 gewerkt met het Systeem voor Individuele Motivatie Analyse (SIMA®) dat in Amerika is ontwikkeld. Dit systeem wordt al meer dan 50 jaar gebruikt door bedrijven en instellingen vooral om de juiste persoon op de meest effectieve en passende plaats te krijgen. SIMA® wordt toegepast bij werving en selectie, management development, loopbaancoaching en outplacement.

Onze visie:

Een samenleving waarin iedereen zich maximaal kan ontplooien en met voldoening zijn werk kan doen.

Onze missie:

Mensen helpen hun talenten en drijfveren zo goed te leren kennen dat zij de juiste keuzes kunnen maken voor hun opleiding, hun loopbaan en hun leven.

Wat wij doen:

Aan de basis van ons werk ligt de SIMA®methode, hetSysteem voor Individuele Motivatie Analyse.  Hiermee geven we jongeren en volwassenen een duidelijk inzicht in hun unieke motivatiepatroon en helpen we bij het weloverwogen kiezen van hun profiel, studie of loopbaan.

Loopbaancoaching

In 2006 besloot Anton Philips zich specifiek te gaan richten op jongeren en het onderwijs. Dit om groei op gang te brengen van een samenleving waarin mensen in hun werk hun talenten maximaal ontplooien en benutten en persoonlijk voldoening krijgen uit het werk dat zij doen.

De praktische stap daarbij is om jongeren te helpen bij het kiezen van een passende beroepsrichting en de opleiding die zij daarvoor nodig hebben. Om ze motivatiebewust te maken.

In de afgelopen jaren heeft Stichting Emergo ook diverse volwassenen begeleid in het (her)ontdekken van hun de intrinsieke motivatie en het analyseren van de verschillende elementen die een bijdrage leveren aan de intrinsieke motivatie.

We geven antwoord op de vragen:

Wat motiveert mij? Wat is mijn drijfveer? Hoe ontdek ik mijn talenten? Hoe plan ik mijn toekomst of Hoe begeleid ik mijn kind(eren) bij studiekeuze?