Individuele coaching met MotivatieProfiel

Individuele coaching met MotivatieProfiel methodiek. Voor mensen die op het punt staan te veranderen van studierichting, functie, werkgever of beroep. of voor mensen die helder willen krijgen wat hen motiveert en uiteindelijk voldoening geeft in hun werk.

Voor de meesten van ons is het leven geen vriendelijk, open toneelstuk, waar we alleen maar naar hoeven te kijken om te weten hoe het verder gaat. Het leven gaat over het maken van keuzes en dat betekent onzekerheid. Hoe maak je keuzes in een gecompliceerde wereld? En hoe weet je wat je werkelijk wilt in het leven? Weet je genoeg over jezelf om de keuzes waar je later spijt van zou kunnen krijgen te vermijden?
Ben je in staat je leven zo in te richten, dat de keuzes die je maakt de voldoening brengen die je zoekt? Keuzes veranderen jouw leven. Het vraagt dus moed die keuzes te maken. Het is een eenzame en soms angstaanjagende klus. Er is geen routekaart voor en je hebt ook geen gids. Het is soms ook hard werken.

MotivatieProfiel

Individuele coaching met MotivatieProfiel zorgt dat je de kennis over jezelf aangereikt krijgt om een goede keuze te kunnen maken voor de toekomst. Het helpt je met een kalme, heldere blik naar jezelf te kijken en te ontdekken wat je plezier geeft. Het helpt bijvoorbeeld ook te ontdekken waar je gefrustreerd door raakt. Het stelt je in staat vol vertrouwen voort te gaan op de huidige weg of een nieuwe weg in te slaan. Het helpt ook je beter uit te rusten om de keuzes te maken die goed voor je zijn.

Het traject geeft jou:

Tijd en ruimte om met een getrainde SIMA®Professional te werken in een vertrouwelijke en veilige omgeving. De gelegenheid om op je leven (verleden en heden) te reflecteren en inzichten te verkrijgen die je in de toekomst kunt gebruiken. Een gestructureerd programma, waarin de sessies met jouw SIMA®Professional gecombineerd worden met oefeningen in persoonlijke reflectie. Zelfkennis en een manier van bondig praten over jezelf, die je altijd en overal kunt gebruiken. Het is zowel bruikbaar bij formele zakelijke gesprekken als in persoonlijke een-op-een gesprekken

Hoe verloopt het traject?

 • Intakegesprek
 • Activiteitenformulier invullen
 • Gesprek van circa 3 uur: interview en analyse

Eventueel: opdracht om thuis aan te werken

 • Je ontvangt per email het concept SIMA® MotivatieProfiel rapport
 • Tussengesprek van 1 à 1,5 uur

Eventueel: vervolgopdracht

 • Je ontvangt het definitieve MotivatieProfiel rapport
 • Eindgesprek van circa 1 à 1,5 uur

Het traject is een combinatie van sessies met een SIMA®Professional en persoonlijk werk. Tussen de sessies met de SIMA®Professional word je gevraagd wat persoonlijk reflecterend werk te doen. Onze ervaring is dat dit de beste manier is om wat je geleerd hebt goed tot je te laten doordringen en om blijvend voordeel te halen uit deze training.

Wat maakt het MotivatieProfiel® traject zo speciaal?
Het traject gaat uit van wie je bent. Het is geen psychologische test, het is geen vragenlijst die je moet invullen, het stopt je ook niet ‘in een hokje’, noch legt het allerlei typeringen op.

Het SIMA® MotivatieProfiel toont:Individuele coaching met MotivatieProfiel

 • Waar jouw kracht ligt
 • Talenten die je bij voorkeur gebruikt
 • Omstandigheden die je motiveren
 • Welke werkverhouding het beste bij je past
 • Wat werken zinvol voor jou maakt
 • Wat jou voldoening geeft

In het traject krijg je:

Inzicht in jouw motivatiepatroon
Advies over werkzaamheden die goed bij jou passen
Advies over situaties die je beter kunt vermijden
Een sterk vertrekpunt voor het proces naar een bij jouw motivatie passende
werksituatie

Tijdsinvestering en locatie:
Voor het beschrijven van jouw activiteiten reserveer je 6 à 10 uur. Het overige is hierboven reeds beschreven.
Interview, rapportage en coaching vinden plaats in het kantoor van de SIMA®Professional, doch kunnen desgewenst op een andere locatie worden verzorgd.

De SIMA®Professional
Het traject wordt uitgevoerd door een gecertificeerde SIMA®Professional.

De SIMA®methodiek biedt inzicht in jouw motivatiepatroon en geeft daardoor een helder beeld van situaties en functies waarin je goed zult functioneren. Hierbij tekenen wij aan dat ook informatie over je werkervaring en opleiding een rol dient te spelen.
De mogelijkheid om je dáár in te zetten waar jouw individuele talent het best tot zijn recht zal komen.
Aanknopingspunten voor ontwikkeling, zodat men jou trainingen en opleidingen kan aanbieden waarmee je je natuurlijke sterke kanten verder kunt ontplooien.
Een verklaring voor het feit dat je in je huidige functie misschien niet goed uit de verf komt en suggesties en ideeën om daarin verandering te brengen.

Tarieven Individuele coaching met MotivatieProfiel

Leerlingen en studenten € 750,-
Particulieren € 1.250,-
Bedrijven € 1.450,- (exclusief 21% btw)

Voor meer informatie over individuele coaching met MotivatieKompas zoals een Coach bij jouw in de buurt kunt u altijd contact opnemen.

Top