SIMA motivatiepatroon

SIMA motivatiepatroon

Na vele jaren van het toepassen van de SIMA methodiek en het MotivatieKompas zijn er natuurlijk mensen, jong en oud, geholpen met het in kaart brengen van hun persoonlijke SIMA motivatiepatroon. We krijgen veelvuldig positieve reacties en ervaringen terug nadat mensen het MotivatieProfiel net helder hebben na het traject. Maar het komt ook vaak voor dat mensen na vele jaren nog eens teruggaan naar het moment en het rapport doorlezen. Wanneer dan het Motivatiepatroon weer als een spiegel wordt voorgehouden spreek je van een duurzame waarde, en vaak zelfs voor het leven.

Hieronder staan een aantal paragrafen uit een mail die recentelijk is gestuurd door een kandidaat die zijn SIMA Motivatiepatroon in 1994 in kaart heeft gebracht.

Mijn SIMA motivatiepatroon

“Ik was recentelijk opnieuw verbaasd over de treffendheid van mijn eigen SIMA motivatiepatroon.

Ik heb het rapport altijd bewaard, maar het was al weer jaren geleden dat ik het las. Ik wist dat ik werk ben gaan ontplooien in lijn met mijn centrale drijfveer en dergelijke, dus een steun is het rapport sowieso geweest. Maar de treffendheid van alle details om de centrale drijfveer heen, heeft mij andermaal verrast, op diverse punten zelfs meer dan ik mij voorstelde toen ik begon te herlezen.

Het rapport is een soort cadans, een ritmische samenhang van wat mij drijft. De drijfveren, favoriete onderwerpen, omstandigheden etc. versterken elkaar, op een manier die veel sterker is dan ik mij herinnerde. “

Dit is slechts een voorbeeld van vele, maar zeker een die zeer sprekend is voor de duurzame waarde van het SIMA MotivatiePatroon. Heeft u zelf ervaringen met het MotivatieKompas of met het MotivatieProfiel? Wij vinden het altijd leuk om verhalen terug te horen en wanneer u het leuk vindt delen we dit ook graag op onze website. Of wanneer u geïnspireerd bent door het bovenstaande en meer informatie wilt over individuele coaching met het MotivatieKompas of het MotivatieProfiel. Kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

Tags: ,

Gerelateerde berichten

Top