30% van jongeren heeft spijt van studiekeuze

Spijt van studiekeuze

Spijt van studiekeuze

Eva van Mossevelde – eenvandaag

Eén op de drie studenten (30%) heeft spijt van hun studiekeuze. Zij geven aan dat ze een andere studie hadden gekozen als ze nu opnieuw voor dat besluit zouden staan. Dat blijkt uit onderzoek van het 1V Jongerenpanel van EenVandaag in samenwerking met X-Lab, het eindexamenproject van HUMAN en 3FM.

Aan het onderzoek deden 650 studenten mee. De helft (50%) vindt dat zij op hun middelbare school niet goed zijn begeleid bij hun studiekeuze. Een derde (31%) vindt dat ze er zelf ook meer werk van hadden moeten maken.

Lees verder..

Hoe maak je wel de juiste keuze?

De SIMA® methodiek laat je inzien waardoor jij gemotiveerd wordt en dat jij daar uniek in bent! Hierdoor wordt je bewust om gemotiveerde én gefundeerde keuzes te maken. Tegelijk geeft de methode de nodige handvatten om te bepalen of een gekozen studierichting of beroep daadwerkelijk bij je past. Wanneer je van plan bent de knoop door te hakken en een keuze gaat maken, kan je via coaching met het MotivatieKompas of MotievatieProfiel in ieder geval je keuze baseren trouw aan jezelf.

Lees hier meer over individuele coaching met het MotivatieKompas of MotivatieProfiel.


Het 1V Jongerenpanel bestaat uit 3000 jongeren van 12 tot en met 24 jaar. Aan dit online onderzoek deden 1336 jongeren mee (onder wie 551 middelbare scholieren). De uitslag van de peiling is na weging representatief voor vier variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, onderwijsniveau en spreiding over het land.

Uitslag onderzoek

Tags: , , , ,

Gerelateerde berichten

Een bewuste keuze

Kiezen, koos, gekozen… met meer zelfkennis en zelfvertrouwen een bewustere keuze voor profiel en...

Keuzes maken

Interview met Anton Phillips over het maken van keuzes, Interview van #GeenSchool, september 2012....

Top